torsdag, november 14, 2013

Årsbästalistan 2013 - de nominerade, nr. 10

Nominerad: "Passages Into Deformity" - DEFEATED SANITY

När tyska DEFEATED SANITY släpper nytt då gör man rätt i att spetsa öronen om man gillar teknisk brötdöds (och det gör man ju) då detta band tillhör den absoluta eliten inom denna mest krävande av subgenres.

"Passages Into Deformity" är en oerhört stark skiva - kvar finns bandets grund i tidigare alster, men här har de modet och kunnandet att bredda musiken. Detta är annars något som det ses ned på inom denna subgenre.

Därför är det mycket intressant att se att bandet nu vågar vidga sitt uttryck och inte bara stompa på i sedvanlig ordning utan bjuda på en betydligt mer varierad och därmed mer minnesvärd platta än vad man kanske hade förväntat sig. 

[...]

För oss som har lyssnat på DEFEATED SANITY innan så är ”Passages Into Deformity” ytterligare ett bevis på att bandet fortfarande är värda vår uppmärksamhet. För alla andra är skivan ett väldigt lämpligt ställe att börja utforska bandets musik på.
  

Nog sagt eller hur?

/Martin

3 kommentarer:

Christofer sa...

Riktigt bra skiva som tyvärr hamnat lite i skymundan för min del då grupper som Saprogenic, Wormed och Katalepsy pockat mer på uppmärksamheten när det gäller teknisk brötdöds.

Kim sa...

"Absoluta eliten inom teknisk bröt" - Hm, jag förstår att tekniken är krävande men brötet, det känns som det skulle motverka detta? T o m jag kanske skulle kunna bröta lite...?

Metallbibliotekarien sa...

Christofer: Jag vet ju att du gillar denna, haha!

Kim: Jag tycker inte att brötet motverkar det tekniska, men det jag egentligen menade var att det mest är sången som står för brötet. Blir det klarare då?

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg