onsdag, maj 22, 2013

Ett litet bonustips: BOREALIS

Kommer ni ihåg fredagslistan vi hade för ett tag sen på temat Kanada? I den listan hade Susanne smugit in en låt av BOREALIS som heter Words I Failed To Say. Ja, kanske inte den fräschaste titeln. Rätt lökig faktiskt. Men låten fastnade då den i mina öron hade en refräng som var mer än lovligt bra. Triggad av denna låt så kollade jag in skivan den är tagen ifrån "Fall From Grace".

Om jag skulle ha gjort det eller inte kan vi prata om länge, för jag blev så satans nerknarkad på den skivan att det knappt lyssnades på annat. Jag höll på att missa deadline till recensionerna på WeRock, och likt en annan akt som Susanne letade upp (NE OBLIVISCARIS) så tyckte jag att annan musik inte sken lika starkt som BOREALIS.

Bandet, bördigt från Orangeville i Ontario har två fullängdare på sitt samvete, "World Of Silence"  och så då "Fall From Grace".

Det som jag gillar är att det låter så förbannat snyggt, produktionen är det verkligen inget fel på. Att bandet också har en känsla för att skriva verkligt starka låtar gör ju inte saken sämre.

Skivan hittar ni, om sugenhet skulle uppstå, här. 

/Martin



Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg