onsdag, mars 27, 2013

Ett litet bonustips: Persefone

God förmiddag!

På senaste tid har en känsla växt sig starkare - den att ju mer jag lyssnar på metal, desto mer finns det att upptäcka (alternativt missa helt!) hos de skivbolag som verkar djupare ner i den extrema myllan än storbolag som Sony, Nuclear Blast, Century Media, Metal Blade exempelvis. Inte för att de etiketterna ger ut dålig musik på något vis, men med tillgång till promos från mindre labels som Season Of Mist, Candlelight, Siege Of Amida, Viral Propaganda och Indie Recordings så inser i alla fall jag att det finns en oerhörd mängd fantastiska band som kanske inte kommer fram lika starkt som bjässarna. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att starta en ny serie (vi är ju oerhört förtjusta i återkommande segment här på bloggen) betitlat "Ett litet bonustips" där det dyker upp tips på sådant vi uppskattar och tycker förtjänas att lyftas fram. Förresten, för en mästare på detta kolla gärna in kollega Jarno på A Fair Judgement. Jag vet inte hur ofta jag hajar till över vad den mannen skriver om för band, haha! Se där, ett tips i tipset!

Så, idag tänkte jag att ni skulle få veta lite om ett band som heter PERSEFONE. Bandet kommer från pyttelandet Andorra och är alltså landsmän med NAMI.

PERSEFONEs musik ligger inom foran progressiv döds, en subgenre som jag är svårt förtjust i och de kan lira brallorna av rätt många band kan jag säga. Tre skivor har bandet hunnit med att släppa - "Truth Inside The Shades", "Core" och "Shin-Ken". Fjärde fullängdaren "Spiritual Migration" släpps nu i dagarna. Bandets tonkonst är minst sagt episk och trots att jag hör influenser från BETWEEN THE BURIED AND ME, DREAM THEATER och CYNIC har bandet verkligen hittat ett eget uttryck som jag köper i det närmaste rakt av. Det är helt enkelt en njutning att lyssna på bandets musik. 

/Martin




Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg