fredag, mars 27, 2009

Beroendeframkallande

är vad jag härmed utnämner MASTODONs "Crack The Skye" till. Har i stort sett inte lyssnat på något annat sedan den släpptes, och när jag inte lyssnar dröjer sig den episkt mäktiga musiken kvar i huvudet. Bra mycket roligare att ha Oblivion på hjärnan än Gullefjun som jag drabbades av i måndags!

Sedan ett litet ja! för att SRF har bokat OVER THE RAINBOW. Hoppas lite försiktigt på att Ronnie James Dio kommer upp och sjunger Since You've Been Gone som gästsångare.

torsdag, mars 19, 2009

Nya plattor på väg

Det var ett tag sedan det köptes in plattor till bibblans hårdrocksavdelning - men nu är det dags! Följande blytunga skivor kommer inom kort (läs måndag) att kunna lånas på Helsingborgs Stadsbibliotek.


Är inget jättefan av tyska thrasharna KREATOR, men den konsert jag och polaren Jörgen betittade på SRF 2007 var riktigt bra. Frontade av helförbannade, fräsande och strängbändande Mille vrålar bandet ut sin ilska över, ja rätt mycket faktiskt, till härlig 2-takt.
Klassisk death metal levererad med förödande tyngd och cred - CANNIBAL CORPSE har inget mer att bevisa vad gäller metal av den mer brutala sorten. Personligen gillar jag "Kill" bättre - men "Evisceration Plague" är en ruggigt bra death metal platta.
Klassisk melodisk metal med kvalitetsstämpel från ytterligare ett band från Helsingborg. Är riktigt svag för Mike Anderssons sköna, kraftfulla röst - "Global Drama" har genomgående starka låtar där hans pipa verkligen kommer till sin rätt.


Har ingen relation med skönt kaxiga CRUCIFIED BARBARA, men "Til Death Do Us Party" svänger bitvis riktigt skönt.


Bleed är låten med stort L för mig på MESHUGGAHs "Obzen". Haakes fullständiga dominans över sina baskaggepedaler ihopföst med ett av de tyngsta, matigaste, grymmaste gitarriff jag har hört får mig lamslagen. Och det är bara en låt på denna orgie i meckig metal.

Whoa! NAPALM DEATH visar återigen var skåpet ska stå när det gäller grindcore. Känslan av att bli överkörd har aldrig varit skönare denna sida NASUM.

Innan ni nu börjar undra - jo MASTODONs "Crack the Skye" kommer att köpas in (allt annat hade varit att betrakta som tjänstefel), samma sak gäller DEATHSPELL OMEGAs senaste platta "Veritas Diaboli Manet in Aeternum: Chaining the Katechon".

onsdag, mars 18, 2009

Ny länk

Har lagt upp en färdig sökning (s.k. dynamisk länk på bibliotekarieslang) under länkarna på vilka skivor och DVD:er som finns för utlån på Helsingborgs Bibliotek vad gäller den tunga och extrema musiken. Visserligen mest nyttig för personer som bor i nordvästra Skåne, eftersom biblioteken sedan gammalt inte gör fjärrlån på CDs och DVD:er.

tisdag, mars 17, 2009

Crack the Skye

Ett av 2009 års mest emotsedda skivsläpp närmar sig för varje dag. 24 mars är dagen då MASTODON kommer att slunga oss in i svarta hål, astralresande, Rasputin och förvirra och hänföra stora delar av metalsfären. Kan man inte vänta på att plattan släpps bör man ge sig över till bandets myspacesida där hela "Crack The Skye" ligger ute för streaming.

måndag, mars 16, 2009

Remedy

Sitter och lyssnar för fullt på ONE HOUR HELL och deras "Product of Massmurder" och kan bara konstatera att de är det botemedel jag behövde efter att ha utsatts för ad nauseamdåliga EKTOMORF.

Köttigt brutala riff synnerligen inspirerade av THE HAUNTED utan att för den skull inte ha något eget att bjuda på - plattan i mattan thrash med ett jävla driv - kan man egentligen få för mycket av detta? Inte just nu, och inte i min bok i alla fall. Njuter i fulla drag när trummisen Matte Ågren lägger 2-takt över 6/8 dels takt a la "In Vein" i "Pigfarm" lika mycket som jag njuter av att jag slipper lyssna på EKTOMORF nu när recensionen är skriven. Kommer att finnas att läsa på Werock.se nästa månad.

fredag, mars 06, 2009

Färskt blod på Werock

Nya recensioner ligger ute på Werock - för egen del hyllar jag CATTLE DECAPITATION och sågar LUNATICA och CRIMFALL. Nykomlingarna Mats och Jonte Royal svarar för flera mycket välskrivna recensioner, bland annat av LAMB OF GODs "Wrath" och fortsätter de i samma stil har vi fått två synnerligen kompetenta medarbetare till sidan.

torsdag, mars 05, 2009

Behemoth uppar anten

Gosse vad man längtar efter BEHEMOTHs kommande platta när man ser och hör Inferno gå loss på kaggarna i detta klipp!


Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg