tisdag, april 25, 2006

Projektilspya befogad

The Poodles - detta avskyvärda band. Nu förtiden är det knappast nåt som gör mig mer upprörd i saker som gäller musik än detta bands totala fjärmande från hårdrocksvärlden. Går man in på pudlarnas hemsida finner man till sin förskräckelse detta citat:

"Vi må ha halkat ner lite, om än tillfälligt ;-), på Trackslistan men på Svensktoppen knep vi just en 4:e plats.Svensktoppen - närmare den svenska folksjälen kan vi nog inte komma. Vi kan även stolt meddela att The Poodles är det första hårdrocksbandet genom tiderna som legat på Svensktoppen!Skål ta mej fan!"

Att som hårdrockare gratulera sig själv till att ligga på fucking Svensktoppen borde rimligtvis få varje metalband med ett uns av självrespekt att fundera på att skriva in sig själva på antingen avgiftning eller mentalsjukhus. Hårdrock och metallakter ska helt enkelt inte ligga på Svensktoppen. Punkt.

Förmodligen tycker folk att jag nog tar i lite väl mycket, men det finns en gräns för just vilken grad av folklighet som hårdrocken bör ha. Fråga Lemmy om hans mål är att ligga på en lista som närmast förknippas med soggig dansbandsmusik och annat tuggummipoppande och sannolikheten för att du får ett "No fucking way!" och kompanistryk är ganska stor. Syftet med att lira i hårdrock och metalband kan ju inte enligt några måttstockar vara att ligga på Svensktoppen utan att vara skräniga, onda, högljudda, och absolut inte mainstream!

Till er som ändå lyssnar och trivs med The Poodles - vet med er att detta band upphörde att vara hårdrock det ögonblick det ställde sig på Melodifestivalens scen och sålde sig så duktigt. Hårdrock ska inte vara trevligt, inte mainstream och den ska definitivt inte ligga på fucking Svensktoppen.

fredag, april 21, 2006

Top 5 Metalltrummisar

1. Dave Lombardo (Slayer, ex-Testament) har inget kvar att bevisa. Supersnabb i både händer och fötter och makalöst kreativ. Måsteplattor; Reign in Blood, Seasons in the abyss, The Gathering.
2. Per Möller Jensen (The Haunted) Låten Silencer från Made me do it var en av de starkaste metallåtarna jag hörde år 2000, och Per har ju inte svikit sen dess om jag säger så...

3. Daniel Svensson (In Flames) Jag var lite tveksam innan men kapitulerade fullständigt när Come Clarity släpptes.

4. Vinnie Paul (ex-Pantera, ex-Damageplan) Inga ord behövs egentligen förutom Vulgar Display of Power!

5. Martin Lopez (Opeth) Har bara hört Ghost Reveries, men djävlar i min låda vad han kan trumma!








onsdag, april 19, 2006

S:t Anger



S:t Anger är en platta som jag i mångt och mycket emottog med blandade känslor. Å ena sidan var det oerhört skönt att ha tillbaka gruppen i grym aggresiv anda - men å andra sidan var produktionen riktigt usel. Produktionsdelen av skivan har gjort att många av mina kompisar helt har dömt ut skivan, något som kanske är förståeligt med tanke på Metallicas tidigare skivor har låtit. Personligen tycker jag att S:t Anger är ett steg i rätt rikting för bandet som närmast hade blivit en karikatyr av sig själva med lågbottennappen Load och Re-load på sitt samvete. Visst, produktionen på S:t Anger ligger flera snäpp under Metallicas vanliga nivå, något som tyvärr döljer flera utmärkta låtar - och då pratar jag inte om Frantic! Dessutom tycker jag att själva Fuck-it-all-and-fucking-no-regrets-attityden formligen sprutar om skivan, och det är ju alltid trevligt.

tisdag, april 18, 2006

Metallica



Metallica tillhör ett av de namn inom hårdrocken som berör och upprör väldigt många. Detta är kick-offen till en lång serie inlägg om just Metallica. Varje inlägg kommer att ha den logga ni ser här ovanför. Vad tycker du om listorna? Skriv gärna en kommentar eller två.


Topp 5 Metallicaalbum

1. ...And Justice for All

2. Ride the Lightning

3. Master of Puppets

4. Kill 'em All

5. Black Album


Topp 10 Metallicalåtar

1. Blackened (...And Justice for All)

2. For whom the bells tolls (Ride the lightning)

3. Disposable heroes (Master of Puppets)

4. Phantom Lord (Kill 'em all)

5. Frayed ends of sanity (...And Justice for All)

6. The God that failed (Black Album)

7. Sweet Amber (St. Anger)

8. Dyer's Eve (...And Justice for All)

9. Sanatarium (Master of Puppets)

10. Fade to black (Ride the Lightning)

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg